Startsida » Adidas kläder

Adidas kläder

AdidasLogoFräscht, avskalat och snyggt men framförallt är Adidas ett märke som lyser av sportiga detaljer och material. Trots att plaggen och skorna inte skiljer sig särskilt mycket åt genom årens gång är de ändå alltid lika inne som säsong efter säsong har något ny nisch i sitt käcka utbud.

När Adidas grundades år 1949 blev det snabbt ett ledande märke inom sportindustrin. Mannen bakom märket heter Adi Dassler. Adidas fick sitt första genombrott under Olympiska spelen år 1954 då en av löparkillarna sprang i skor som var designade av Adi Dassler. 1972 introducerades adidas symbol “trefoilen”. Denna symbol har med sina tre blad sedan dess blivit en legendarisk symbol och representerar idag adidas Originals.

I det spänstiga sortimentet finns bland annat kläder, skor, väskor och klockor.

Kläderna

Med sina starka och härliga nyanser är kläderna från Adidas kollektion både funktionella och bekväma samtidigt som de är moderna. Förutom de egna märket eller de kända tre vita banden som alltid finns med, är det sällan detaljer på tröjor och byxor. Istället tar dragkedjor och fickor en större plats. Det kvinnliga utbudet består mestadels av tajta tröjor, t-shirtar och linnen medan byxorna kan vara både slappa och tajta.

I den manliga kollektionen finns en skön blandning av tajta och slappa t-shirtar och byxor. Förutom detta är det inget särskilt som skiljer sig mellan damernas och herrarnas urval av kläder som både kan användas på träning och i vardagen.

Skorna

adidasSom klassisk följetong för Adidas så följer de tre vita banden med även på skorna som minst sagt sprakar om färger och kombinationer. Skor som är designade av Adidas är både funktionella och sportiga och passar lika bra att använda i under ett hårt pass i löparspåret som under promenaden på väg till jobbet.

Väskorna

Med sina rejäla handtag, stor plats för träningskläder och ett material som tål det mesta passar väskorna från Adidas som handen i handsken som transportmedel för sportutrustningen. Till skillnad från kläderna och skorna är kulören på väskorna mycket blygsammare.

Klockorna

De stilrent vita armbanden på klockorna i serien Candy gör sig utmärkt till den läckert färgade displayen. Materialet är gummi och härdat glas som väger näst intill ingenting som gör de till ett val självklart på gymmet eller i elljusspåret.

Möjligheten att få köpa någon av dessa produkter finns på många sidor spridda över hela internet.

NELLY.COM
På den här trendiga sajten finns flera av Adidas superläckra klockor att se på och inspireras av.

www.adidas.com
Självklart erbjuds det allra största utbudet på Adidas officiella hemsida. Här finns hela den käcka kollektionen samlad på ett och samma ställe. Här kan du välja och vraka bland fotbollsskor, schyssta kläder och prova på den personliga coachingtjänsten ”Mi coach”.

Adidas har etsat sig fast i mängder av fotboll och friidrottshjärtan. Så länge som sporten finns med oss kan vi nog räkna med att se Adidas på en idrottare.