Startsida » Converse Kläder

Converse Kläder

Converse är märket bakom de färggranna tygskorna du ser var du än vänder huvudet. Mannen bakom det stora skofenomenet heter Marquis M Converse som startade upp företaget år 1908.
Han sålde då i huvudsak skor med gummisula och 10 år efter starten klev basketspelaren Chuck Taylor in i företaget som företrädare för skorna, då han klagade på att hans basketskor alltid gav honom skoskav.
Chuck Taylor avled 1969 och för att hylla honom döpte man just den skomodell han från början markadsfört efter honom. Chuck Taylor-skon är ännu idag en av de mest sålda skorna inom företaget. Skorna har företagets märke på insidan och även bak vid hälen hittar du den typiska All Star-loggan.

Under starten av företaget på 10-talet tillverkade Converse även bildäck, men med tiden rann denna verksamhet ut i sanden då skorna blev det som sålde bäst. Man ville nå ut till unga basketspelare och detta var precis vad man lyckades göra.
Då Rock & Roll föddes på 50-talet blev den ultimata klädseln skinnjacka, blå jeans och höga Converse för alla ungdomar. Det var även här som skorna började synas utanför basketplan.
Under 60- och 70-talet fick skorna sig en makeover och kom då ut i flera olika färger och material. Ännu idag är skorna en stor favorit hos många ungdomar.

Skor

Det som Converse absolut är mest kända för är sina skor. De modeller som man då brukar tänka på är just Chuck Taylor-skon som finns både i en hög och låg modell. Även badmintonspelaren Jack Purcell har fått en skomodell döpt efter sig.

Kläder

Det finns även kläder med Converse-märket. Dessa brukar vara i en väldigt avslappnad stil och det man hittar oftast är hood-tröjor och t-shirts med företagets logga på.

Accesoarer

Converse har även ett utbud av väskor med sin logga på. Dessa är oftast i slittåliga material för att klara av alla situationer.

Du kan köpa dina Converseskor i många olika sko- och sportbutiker men även på nätet.

NELLY.COM
Även på Nelly kan du hitta en liten del av Converse stora sortiment.

Comments are closed.