Startsida » Diesel kläder

Diesel kläder

diesel_logoDet Italienska märket Diesel presenterar varje år kläder med en vardaglig och utnött stil och en varm känsla av trendig industrialism. Genom att låta den utslitna looken genomsyra hela kollektionen har Diesel lämnat starka avtryck i modebranschens utveckling.

Året då de snygga tröjorna och välkända denimjeansen började designas var 1978. Den numera världsberömda skaparen av Diesel har namnet Renzo Rosso och kommer ursprungligen ifrån Italien där även företaget har sitt säte.

I det växande sortimentet som finns till försäljning i flera storstäder såsom Rom, New York och London, ingår bland annat tröjor, linnen, jeans och parfymer.

Kläderna

dieselMed en blandning av åtsmitande och något bylsiga longsleeves och tröjor ses ofta plagg ur den kvinnliga uppsättningen i gråa metalliska kulörer. På en del jumprar kan urringningen vara väl iögonfallande medan den på andra kan vara näst intill obefintlig.

På ett noga utvalt ställe sitter ofta ett coolt tryck eller en fräck text.

Den manliga kollektionen ger med de tuffa t-shirtarna och bylsiga sweatshirtsen ett avspänt intryck. Här handlar det om plagg som ser använda och utnötta ut men som i själva verket består av mycket god kvalité. Precis som på damkläderna finns ofta ett smakfullt tryck med på tröjorna. För den som gillar när de jordnära färgerna mixas med de mer starka tonerna är Diesel ett märke som absolut bör finnas med i garderoben.

Jeansen

Jeansen som är Diesel’s högst ansedda område finns i mängder av varierande tvättar och utseenden. Damjeansen har en tight fit medan herrarnas är har en något lösare passform. Även om Diesel leker med massor av färger i sitt övriga sortiment har de begränsat sig till färgerna blå, grå och svart i deras stora utbud av den alltid lika lämpliga typen av byxor.

Parfymerna

Så sent som år 2007 kom Diesel’s första serie med parfymer ut i butikerna och fick namnet ”Fuel for Life”. De kvinnliga dofterna med inslag av jasmin, ambra och rosa peppar utsöndrar en vågad lukt som man gärna vill lukta mer på.
Den manliga parfymen innehåller toner av lavendel, träd och anis som är både sensuell och maskulin.

Tillfälle att beställa hem produkter ur Diesel’s störtsköna kollektion ges på en rad olika sajter.

NELLY.COM
På denna alltid lika uppdaterade modesajt finns ett gäng jeans och längre t-shirtar med utsliten look designade av Diesel.

Diesel.com
Diesel’s karaktäristiska hemsida består av schyssta bilder på den breda produktsamlingen som innehåller ett stort antal läckerbitar. Där finns också möjlighet att online, beställa hem det senaste modet.