Startsida » Miss Sixty kläder

Miss Sixty kläder

Miss-Sixty-LogoRockigt, tjejigt, glamouröst och ständig förnyelse, är i korta drag förklaringen till Miss Sixty’s stora framgång. Miss Sixty är ändå mest känt för dess stentvättade jeans i alla möjliga varianter och heta toppar. Men i denna läckra uppsättning av kläder och skor finns det så mycket mer att vila ögonen på. Helt klart kan man säga att det inte finns något plagg eller accessoar som är den andra lik.

Miss Sixty som vänder sig till de kvinnliga konsumenterna startade sin verksamhet år 1991. Som så många andra kända designmärken har Miss Sixty sitt ursprung i Italien. Personerna bakom detta populära märke är Wichy Hassan och Renato Rossi.

I det moderna och inspirerande utbudet ingår bland annat linnen, kjolar, skor och jeans.

Linnena

misssixty-timeDe ursnygga linnena finns i mängder av variationer. Ofta kan man se ett större tryck som tar mycket plats på framsidan av linnet medan det på baksidan är helt enfärgat. Trycket kan antingen bestå utav en text, ett ord eller ett par läppar. Färgerna kan vara alltifrån guldbeige till stark rosa. Inte sällan blandas två helt olika nyanser på samma tyg som bildar en läcker kontrast.

Kjolarna

Kortkort eller knälånga men inte en millimeter längre är kjolarna som Miss Sixty designar. Kjolarna kan enklast delas upp i tre divisioner som är sexigt utformade, kvinnlig mystik och med klassiska snitt. Materialet består ofta utav stretch eller denim och ses sällan med fler än en färg. Detaljer som en dragkedja som drar blickarna till sig eller ett brett tygband att knyta om i midjan är desto mer vanliga.

Skorna

miss-sixty-shoesBalettskor, Boots, slip on’s och sneakers är de fyra olika typerna av skor som Miss Sixty tillhandahåller. Balletskorna passar utmärkt med sina dolda färger, till kjol eller klänning en varm sommardag. De heta Boots’en gör sig allra bäst till ett par tighta jeans eller en lång tunika eftersom dessa boots är i mörka färger som kan kombineras på många olika sätt. Slip on’sen som är ett klassiskt par skor även dessa i jordnära kulörer och fungerar klockrent ihop med den kvinnligt skurna kjolen eller den mytomspunna ”lilla svarta”. De sportigare sneakers’en bör inte mixas med något annat än ett par urtvättade jeans.

Jeansen

Att Miss Sixty kanske är mest känt för sina snitsiga jeans med cool attityd finns det absolut en anledning till. Ett par jeans från detta märke är fräcka, tilldragande, tjusiga och kan få vem som helst som har dom på sig, att känna sig attraktiv. Jeansen finns endast i dess grundfärg som är blå. En del är ljusa och andra något mörkare med olika variationer av tvättar och blekningar.

Kläder och skor från denna rockiga kollektion finns att tillgå på flera omtyckta sajter.

Misssixty.com
På den officiella hemsidan finns hela kollektionen fantasifyllt upplagd. Där kan man även ta del av det absolut senast inkomna modet som gör att man alltid hålls uppdaterad om de nyaste trenderna.

För tjugo år sedan var Miss Sixty bara en dröm som kanske kunde bli verklighet. Ingen kunde väl någonsin ana att det arton år senare skulle vara ett namn på nästan alla unga kvinnors läppar. Det blir minst sagt spännande att se de kommande årens kollektioner.