Startsida » Odd Molly kläder

Odd Molly kläder

odd-molly-logoTjejigt, söta detaljer, påhittiga mönster och retrostil är några väl valda ord om det kvinnliga designmärket Odd Molly som de senaste åren har haft sitt stora genombrott. Designerna bakom Odd Molly har trampat upp sin alldeles egna stig in i modevärlden som nu har fått många anhängare.

Detta härliga svenska märke grundades så sent som år 2002 av de tre personerna vid namn Karin Jimfelt-Ghatan, Per Holknekt och Christer Andersson.

I det fina och trendigt söta sortimentet ingår det framförallt kläder men också accessoarer såsom sjalar, mössor och väskor.

Kläderna

odd-mollyI dagsläget finns endast kvinnliga kläder i Odd Mollys kollektion. Många tröjor, linnen och tunikor pryds av små detaljer eller blommigt mönster med starka färger som underlag. Men likväl som ett plagg kan vara markant lila kan det också vara dovt brunt. Det är sällan man ser en tröja eller ett linne som är i en och samma färg. Men trots alla detaljer har Odd Molly lyckats hitta en skön balans som gör att det aldrig blir överflödigt.

Även kjolar ingår i det breda urvalet av kläder. De allra flesta kjolarna är knälånga med mönster eller spets som får hela outfiten att lysa upp.

Sjalarna

Det är få men vackra sjalar som är designade av Odd Molly. Med sina stickade mönster och utsmyckande tofsar ger de en mysig känsla som hjälper till att värma i vintermörkret.

Mössorna

Mössorna är färgsprakande och söta i ljuva färger. Tvärtemot det övriga sortimentet så är de flesta av don helt utan extra utsmyckningar och mönster. Detta gör att man utan större problem kan matcha mössan med vilket annat plagg som helst.

Väskorna

Man känner fort igen en väska designad av gänget bakom Odd Molly på dess fransar och retrofärgerna brunt och rött.

Produkter ur Odd Mollys kollektion finns i nuläget till största del att inhandla på ett par stycken svenska sajter.

NELLY.COM
Här finns ett stort urval av Odd Molly’s kvinnliga kläder med dess fina och gulliga dekorationer.

Oddmolly.com
På den officiella hemsidan hittar du kläder och accessoarer från den nuvarande kollektionen och blir du medlem har du även chans att få titta på smakprov från de kommande uppsättningarna.

Odd Molly är helt klart både ett genuint och unikt märke som har satt ”det lilla extra” som prägel över hela dess kollektion.